Zagospodarowanie lewej wnęki w bagażniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 05c11172
    Classic
    • 2010
    • 18

Andrev3, Ano masz.
  • bzik13
    Rider
    • 2009
    • 514

Witam. Kilkukrotnie spotkałem się na forum z kwestią zagospodarowania lewej wnęki w bagażniku Octavii. Zakupiłem dziś w Tesco taką oto torbę (zdjęcia poniżej). Świetnie wkomponowała się we wnękę, Materiał zbliżony do wykładziny w bagażniku. Pod dnem i z tyłu wszyte rzepy. Cena 17 zł. Myślę, że to najtańsze rozwiązanie

Mój liftback scout

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Fajnie to wygląda
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7461
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ciekawy pomysł ale jak dla mnie to jest lewa wnęka :roll:
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• bzik13
          Rider
          • 2009
          • 514

Zamieszczone przez Mihau
          Ciekawy pomysł ale jak dla mnie to jest lewa wnęka :roll:
          Napisałeś o 19.34, w tej samej minucie zauważyłem i edytowałem tekst
          Mój liftback scout

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

Miałem kiedyś takie cudo, zaleta jest taka że wchodzi tam 5L bańka płynu do sprysków, zatem można wozić w tym litr oleju i jakąś awaryjną dolewkę płynu do sprysków. Wady - trochę tandetna.

W ASO można kupić torbę, która wypełnia 1/2 tej wnęki, zamykaną. Idealnie pasuje. Niestety cena 165 PLN.
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• _tm_
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 2333
              • Superb III (3V3)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

W kombi ta wnęka jest zamykana. Do hatchbacka nie można dokupić takiej klapki ?
              S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
              Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
              -------------------------------------------------------------------------
              O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
              O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
              O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

_tm_, można ale trzeba kupić całą lewą stronę wykładziny. Cena 320zł to trochę za dużo...

Co do torby na zdjęciu powyżej to tandeta na maxa, wole mieć pustostan niż takie coś

Komentarz

• macluke
                  Elegance
                  • 2010
                  • 875

Zamieszczone przez kross12
                  Co do torby na zdjęciu powyżej to tandeta na maxa, wole mieć pustostan niż takie coś
                  skąd wiesz, że tandeta? Masz taką?
                  Kolega, który zaczął temat jest raczej zadowolony z tej torby...

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                    Rider
                    • 2010
                    • 474

Mysle że pomysł fajny bynajmniej na zdjeciu idealnie sie komponuje, i jak nie masz zamykanego schowka to ten rzep swietna sprawa, zawsze mozna cos tam schowac
                    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

Zamieszczone przez macluke
                      skąd wiesz, że tandeta? Masz taką?
                      Kolega, który zaczął temat jest raczej zadowolony z tej torby...
                      Tylko napisałem co o tym myślę, co do jakości to wystarczy zdjęcie

Komentarz

• bzik13
                        Rider
                        • 2009
                        • 514

Zamieszczone przez Enriquez
                        Wady - trochę tandetna.
                        Co do torby na zdjęciu powyżej to tandeta na maxa
                        No tak, torba powinna być wykonana z jedwabiu i obszyta koronką z koniakowa. Podejrzewam, że gdybym napisał że kosztowała 150 zł to by była sweet. Torba jest wykonana z polipropylenu, obszyta rzepami, gruby sztywny materiał, gabaryty idealnie wypełniają wnękę. Czego chcieć więcej? Jeśli kogoś podnieca wydawanie paru stówek na torbę lub siatkę sygnowane logo Skoda - proszę kupować.
                        Tylko napisałem co o tym myślę, co do jakości to wystarczy zdjęcie
                        ehhh.....
                        Mój liftback scout

Komentarz

bzik13, może i jakość materiału jest ok ale wygląda to badziewnie i tyle.
                          Nie wiem czym się podniecać, żadne odkrycie bo na allegro jest tego od ch#&a.

Co do produktów sygnowanych logo producenta to w większości przypadków dany produkt pasuje idealnie. Wiem że nie zawsze cena jest adekwatna do jakości ale cóż życie...

PS. Jeśli znajdziesz torbę którą pasuje jak ta poniżej to daj znać

Komentarz

• MG
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 101
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kross12, Mam oryginalną torbę, dokładnie tę z załączonego zdjęcia. Dobrze wypełnia wnękę i na tym kończą się zalety. Materiał i sposób wykonania tego czegoś w żaden sposób nie uzasadnia ceny. Na zdjęciu wydaje się, że torba jest sztywna i wykonana z porządnego materiału. W rzeczywistości jest miękka, usztywniają ją rzepy po bokach i od dołu.

Komentarz

MG, widziałem fotki tej torby i rzeczywiście jest szmata. W środku chyba jest podzielona na pół a kształtu nabiera dopiero po rozłożeniu. Myślę że jedyny sensowny sposób na zagospodarowanie wnęki to wykładzina o której mowa w temacie:

Komentarz

• krzynol
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 11195
                                • Superb II combi (3T5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

mam też taką torbę z ASO udało mi się wyrwać za 150zł :?

fajnie wchodzi do boczku i jest pakowna, ale jej sztywność pozostawia wiele do życzenia
                                na szczęście zamykam ją klapką boczku i jest ok
                                ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                                ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                                poprzednie modele:
                                ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                                ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                                O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Jacek Wo.
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 221

Re: Zagospodarowanie lewej wnęki w bagażniku

Zamieszczone przez bzik13
                                  Witam. Kilkukrotnie spotkałem się na forum z kwestią zagospodarowania lewej wnęki w bagażniku Octavii. Zakupiłem dziś w Tesco taką oto torbę (zdjęcia poniżej). Świetnie wkomponowała się we wnękę, Materiał zbliżony do wykładziny w bagażniku. Pod dnem i z tyłu wszyte rzepy. Cena 17 zł. Myślę, że to najtańsze rozwiązanie

Obrazek
                                  Obrazek
                                  Obrazek
                                  Dzeki za info! Widziałem podobna (identyczną ?) w Norauto za 29(?) PLN - ptzymierzyłem ale rzep z tyłu był za wysoko -na boczku we wnęce jest małe przetłoczenie, więc nie kupiłem.
                                  Ale w Tesco w Gdyni znalazłem ostatnią taką torbę, była bezcenna i sprzedali ją za 8 PLN
                                  W sumie wygląda jakby zawsze tam była, a olej i płyn do spryskiwacza wreszcie nie turla sie po kufrze!

Komentarz

• bzik13
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 514

Zamieszczone przez Jacek Wo.
                                    Dzeki za info! Widziałem podobna (identyczną ?) w Norauto za 29(?) PLN - ptzymierzyłem ale rzep z tyłu był za wysoko -na boczku we wnęce jest małe przetłoczenie, więc nie kupiłem.
                                    Ale w Tesco w Gdyni znalazłem ostatnią taką torbę, była bezcenna i sprzedali ją za 8 PLN
                                    W sumie wygląda jakby zawsze tam była, a olej i płyn do spryskiwacza wreszcie nie turla sie po kufrze!
                                    Ciesze się że mogłem pomóc :wink: Jechałeś specjalnie po nią do Gdyni? :diabelski_usmiech
                                    Mój liftback scout

Komentarz

• Marian 2
                                      L&K
                                      • 2007
                                      • 1087
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Moim zdaniem, z tą torbą to jest dobry pomysł, i nie rozumiem dlaczego tyle krytyki, że badziewie, itd. Ważne, że spełnia swoje zadanie. Ja co prawda mam kombi i ta wnęka jest zamykana. Po spojrzeniu na fotografię wnęki, natychmiast pomyślalem, że tu aż się prosi dorobienie zamykanej pokrywki, wszystko jest pięknie wyprofilowane, tylko dostawić taką pokrywkę nawet z "byle czego" pokrytego materialem pod kolor tapicerki, na elastycznych zawiasach u dolu, i prostą zasuwką/pokrętłem u góry. Wtedy bez problemu można tam schować wszystko, co sie zmieści.

Komentarz

• bzik13
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 514

Zamieszczone przez Marian 2
                                        i nie rozumiem dlaczego tyle krytyki, że badziewie, itd.
                                        Nie znasz Polaków? Krytyka i malkontenctwo to nasza domena narodowa
                                        Mój liftback scout

Komentarz

bzik13, nie możesz się pogodzić z tym że ktoś ma odmienne zdanie od Ciebie?
                                          Jednemu się podoba innemu nie, rób sobie tam chcesz ze swoim autem.

Komentarz

• voltar
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1107
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BZB 1.8 TSI 160 KM

bzik13, nie możesz się pogodzić z tym że ktoś ma odmienne zdanie od Ciebie?
                                            Jednemu się podoba innemu nie, rób sobie tam chcesz ze swoim autem.
                                            Dokładnie tak , każdy ma swoje zdanie. Ja też nie kupiłbym tego schowka marketowego. Ma oczywiście zaletę , jest tani i być może spełnia swoją funkcję w stopniu zadowalającym. Jednak dla mnie wygląda nieciekawie i nie jest dopasowany do istniejącej wnęki . Podobnie jest zreszta z prawie kazdymi oryginalnymi i nieoryginalnymi akcesoriami w Skodzie. Mozna miec taniej np. wykladzine do bagaznika ale to nie jest to co oryginal i nie chodzi o znaczek bo o ile na wykladzinie bagaznika jest to np. na schowku nie ma
                                            Ja za oryginalny schowek zapłaciłem niecałe 100 PLN i była to dla mnie akceptowalna cena za produkt który : jest dopasowany idealnie do wnęki czyli wykorzystuje ją max. , jest estetyczny i trwały. Nie do końca jest prawdą to że jest miękki jak szmata.
                                            Wygląda to tak że ścianka zewnętrzna ta od komory bagażnika oraz zamykana na rzep łamana pokrywa są sztywne. Czyli wszystko z czym mamy kontakt po instalacji jest sztywne. Pozostałe ścianki są miekke ale po uchwyceniu przez zewnętrzne rzepy zostają usztywnione przez ścianki wnęki auta więc są także sztywne. Trzyma się to w każdym razie idealnie i jest to tak samo łatwo zamontowac jak i rozmontowac. Srodek jest podzielony pionowa ścianką w proporcjach 1/3 2/3
                                            W schowku trzymam roznego rodzaju drobiazgi typu : skrobak do szyb, gabki, szmatki, WD-40 , kamizelka odblaskowa, siatki na zakupy itp.

Aha jest jeszcze jeden schowek oryginalny Skody , tez mocowany na rzepy i to chyba w dowolnym miejscu bagaznika ale nie nalazlem dla niego zastosowania wiec nie kupilem.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Jacek Wo.
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 221

Zamieszczone przez voltar
                                              Dokładnie tak , każdy ma swoje zdanie. Ja też nie kupiłbym tego schowka marketowego. Ma oczywiście zaletę , jest tani i być może spełnia swoją funkcję w stopniu zadowalającym. Jednak dla mnie wygląda nieciekawie i nie jest dopasowany do istniejącej wnęki . Podobnie jest zreszta z prawie kazdymi oryginalnymi i nieoryginalnymi akcesoriami w Skodzie. Mozna miec taniej np. wykladzine do bagaznika ale to nie jest to co oryginal i nie chodzi o znaczek bo o ile na wykladzinie bagaznika jest to np. na schowku nie ma
                                              Ja za oryginalny schowek zapłaciłem niecałe 100 PLN i była to dla mnie akceptowalna cena za produkt który : jest dopasowany idealnie do wnęki czyli wykorzystuje ją max. , jest estetyczny i trwały.
                                              Ja mam O1 Tour, więc nie muszę udawać, że to A6

Jak bym wiedział, że znajdę coś pasownego w ASO, to pewnie bym i kupił, ale jakoś nie rzuciło mi sie w oczy ani w ASO ani w katalogu Skody ...
                                              Póki co - bańka 5l z płynem do spryskiwacza się nie przewraca, idealnie wchodzi do tej "badziewnej" torby
                                              Jakby co - w schowku po prawej mam gaśnicę i apteczkę, duża ba nka 4-5 litrów sie tam i tak nie mieści ...

Komentarz

• voltar
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1107
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Jak bym wiedział, że znajdę coś pasownego w ASO, to pewnie bym i kupił, ale jakoś nie rzuciło mi sie w oczy ani w ASO ani w katalogu Skody ...
                                                Jest jest w katalogach do OII i do OII , nazywa sie to : Kieszeń na drobne przedmioty DMA 600 001 - duża i jest chyba z końcówka 002 - mała
                                                Moim zdaniem na 5l baniak to sie jednak nie nadaje ale nawet nie próbowałem zmieścic bo nie woze zapasu 5 l płynu ... bo i po co ? :|

Gdybym miał wybór to i tak bym wolał fabryczny schowek tak jak jest w kombi , ale tutaj Skoda poskapiła.

[ Dodano: Sob 23 Paź, 10 19:21 ]
                                                Jakby co - w schowku po prawej mam gaśnicę i apteczkę, duża ba nka 4-5 litrów sie tam i tak nie mieści ...
                                                Ja tam trzymam fabryczna gasnice w fabrycznym uchwycie ( lubie fabryczne rozwiazania ) plus plyn do szyb w butelce ze spryskiwaczem i kilka kosmetycznych drobiazgow w specjalnym etui
                                                Apteczka natmiast wchodzi idealnie 1:1 do schowka pod fotelem pasazera.

[ Dodano: Sob 23 Paź, 10 19:22 ]
                                                Póki co - bańka 5l z płynem do spryskiwacza się nie przewraca, idealnie wchodzi do tej "badziewnej" torby
                                                Grunt ze Tobie pasuje

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Jacek Wo.
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 221

Jest jest w katalogach do OII i do OII , nazywa sie to : Kieszeń na drobne przedmioty DMA 600 001 - duża i jest chyba z końcówka 002 - mała

Gdybym miał wybór to i tak bym wolał fabryczny schowek tak jak jest w kombi , ale tutaj Skoda poskapiła.

Ja tam trzymam fabryczna gasnice w fabrycznym uchwycie ( lubie fabryczne rozwiazania ) plus plyn do szyb w butelce ze spryskiwaczem i kilka kosmetycznych drobiazgow w specjalnym etui
                                                  Apteczka natmiast wchodzi idealnie 1:1 do schowka pod fotelem pasazera.
                                                  Kolego, powtarzam - ja mam Octavię 1 Tour - fabryczny uchwyt walał się razem z gasnica luzem w kufrze, pod fotelami nie ma schowków ani miejsca na schowki ops: ...

Moim zdaniem na 5l baniak to sie jednak nie nadaje ale nawet nie próbowałem zmieścic bo nie woze zapasu 5 l płynu ... bo i po co ? :|
                                                  Do spryskiwania szyb, robię ca. 3.500 km/m-c, a że strasznie nienawidzę brudnej szyby przedniej, to i płynu zużywam sporo. Jakbym kupował razem z paliwem na BP/Shellu, to zimą więcej by mnie kosztował płyn do spryskiwaczy niż paliwo ... :diabelski_usmiech

Dlatego zawsze ze sobą zimą wożę zapas, a że bardzo dobry płyn (Aura made by Organika Łódź) jest w Biedronce - to kupuje kilka baniaków raz na jakis czas i na trochę mam spokój :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...